vineri, 11 martie 2011

manowar


  Manowar este o formaţie de rock heavy-metal din Statele Unite ale Americii, înfiinţată în anul 1980 în Auburn, New York, cunoscută pentru versurile „tipice” pentru genul heavy metal cu tente de fantezie, în particular tratând teme de tipul sabie şi piatra filozofală sau subiecte mitologice, în special cele din mitologia nordică.
 Sunetul formaţiei Manowar este foarte puternic şi bombastic. În 1984 trupa a fost inclusă în Guinness Book of World Records pentru cea mai zgomotoasă prestaţie de pe scenele muzicale, un record pe care ei înşişi l-au doborât de două ori, iar alţii au încercat să îl doboare de mai multe ori. Monowar deţine de asemenea recodul celui mai lung concert de muzică heavy metal, după ce au concertat 5 ore şi 1 minut în Bulgaria în 2008.
 Deşi formaţia nu a avut niciodată un succes comercial de tip mainstream în Statele Unite, are însă un număr de fani dedicaţi (denumiţi de trupă „Manowarriors” sau „Immortals”). În schimb, formaţia este foarte bine cunoscută în Europa şi America de Sud.
 Manowar a vândut circa 9 milioane de albume în întreaga lume.


  Joey DeMaio lucra ca inginer de sunet - bass / pirotehnist pentru Black Sabbath când s-a întâlnit cu chitaristul Ross the Boss, care cânta în formaţia Shakin' Street, una dintre trupele care deschideau concertele Black Sabbath. Mai târziu s-au alăturat Eric Adams ca solist vocal şi Donny Hamzik ca toboşar, pentru a crea Manowar — o trupă cu un sunet epic neobişnuit.
 Manowar a înregistrat Battle Hymns, albumul lor de debut, care conţinea "Dark Avenger", o melodie epică lentă care beneficia de o parte narată de Orson Welles. (Welles a revenit apoi pe albumul Into Glory Ride şi a realizat partea narativă pentru o altă piesă lentă "Defender", piesă care avea să fie reorchestrat mai apoi pentru albumul "Fighting the World".)
 Toboşarul Scott Columbus s-a alăturat trupei începând cu al doilea album, Into Glory Ride. Pentru ei, s-a creat un echipament special de către John "Dawk" Stillwell, echipament care le facilitează obţinerea puterii sonore dorite.
  Trupa concertează de obicei în Europa, America de Sud (în special Argentina şi Brazilia), precum şi în Japonia.


 Trupa este deasemenea cunoscută pentru deţinerea tuturor drepturilor: înregistrare, mixare, aranjamente, distribuţie, vânzare. Aceasta datorită faptului că, după cum zicea solistul Eric Adams, trupa a fost adusă în probleme financiare în trecut, precum şi pentru a îşi face ei înşişi cea mai bună producţie.
 Casa de producţie a formaţiei, MagicCircle, se ocupă şi de alte trupe precum Rhapsody of Fire sau HolyHell.


Manowar
Eric Adams, 2002, Bercy Paris
Eric Adams, 2002, Bercy Paris
Informaţii generale
Origine Auburn, New York, SUA
Gen muzical Heavy metal, power metal
Ani de activitate 1980–prezent
Case de discuri Magic Circle Music
Interpretare cu HolyHell, Rhapsody of Fire, The Dictators, David Shankle Group
Website www.manowar.com
Membri
Joey DeMaio
Eric Adams
Karl Logan
Scott Columbus
Foşti membri
David Shankle
Ross „The Boss” Friedman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu