luni, 14 martie 2011

obituary


 Obituary este una dintre formaţiile fondatoare a genului death metal. S-a înfiinţat în Tampa, Florida (Statele Unite) sub titulatura Xecutioner în anul 1985. La scurt timp după lansarea albumului de debut şi-au schimbat denumirea în Obituary, care înseamnă "necrolog" în limba engleză. Obituary rămîne şi la ora actuală o formaţie de referinţă pentru curentul death metal din Florida, curent care a apărut la sfîrşitul anilor '80. Cause of Death, lansat în 1990 a devenit un album-cult al genului, iar John Tardy a fost recunoscut ca primul vocalist care a folosit aşa-numita voce death grunt, o voce agresivă, tipică genului, cu o tonalitate foarte joasă.      Formaţia s-a destrămat în 1997 şi s-a reunit în 2003. Pe perioada hiatus-ului, Donald Tardy a activat în trupa lui Andrew W.K., iar Allen West s-a concentrat asupra celor două proiecte ale sale, Lowbrow şi Six Feet Under. Trevor Peres a fondat trupa Catastrophic în 2001, care continuă să co-existe cu Obituary. Primul album de după reuniune, Frozen in Time a fost lansat în 2005, iar un an mai tîrziu a ieşit DVD-ul Frozen Alive, care cuprinde înregistrări video din turneul european de promovare al albumului de studio.
 În mai 2007 chitaristul Allen West a fost arestat pentru conducere sub influenţa alcoolului pentru a patra oară consecutiv şi a fost încarcerat pînă în februarie 2008. Locul său a fost preluat temporar de către Ralph Santolla, care a mai colaborat cu Deicide, Death, Iced Earth, precum şi cu trupa lui Sebastian Bach (Skid Row).


 În august 2007 a apărut cel mai nou disc Obituary cu titlul Xecutioner's Return (aluzie la titulatura lor originala - Xecutioner) sub egida Candlelight Records. A fost foarte bine primit de public şi de critici




  

http://www.obituary.cc/

Membri actuali

John Tardy - voce
Trevor Peres - chitară
Frank Watkins - chitară bass
Donald Tardy - tobe
Ralph Santolla - chitară

 Foşti membri

James Murphy - chitară
Daniel Tucker - chitară bass
Allen West - chitară

 Discografie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu