vineri, 11 martie 2011

marylin manson


 Marlyn Manson (născut Brian Hugh Warner pe 5 ianuarie 1969) este un muzician american şi artist cunoscut pentru imaginea sa controversată. Este vocalistul formaţiei cu acelaşi nume. Actualul său nume este format din numele actriţei Marilyn Monroe şi criminalul Charles Manson. În mass-media este caracterizat ca având o influenţă rea asupra copiilor, iar stilurile ciudate în care îşi modelează şi scrie versurile melodiilor l-au adus într-o situaţie proastă.
 Manson, care s-a născut în Canton, Ohio, fiind unicul copil al cuplului Barbara Wyer şi Hugh Warner. Acesta este deşcendent german din partea tatălui şi un văr distant al comentatorului conservativ Pat Buchanan. Tatăl său este catolic şi mama lui episcopală, dar Manson a fost educat în religia mamei, urmând cursurile şcolii Heritage Christian până în clasa a zecea. Mai târziu s-a transferat la liceul Cardinal Gibbons din Fort Lauderdale, Florida. Manson a absolvit liceul în 1987 şi a devenit student la Broward Community College în 1990. Acolo a lucrat ca jurnalist, şi a dobândit multe cunoştinţe în domeniu fiindcă a scris articole despre muzică în revista 25th Parallel, din Florida de Sud. Cât de curând va întâlnii câţiva dintre muzicienii cu care trupa lui va fi comparată mai târziu, aici fiind My Life With the Thrill Kill Kult şi pe Trent Reznor din Nine Inch Nails.


  Înainte de formarea grupului Marilyn Manson, el a fost implicat împreună cu Twiggy Ramirez în două proiecte: o formaţie death metal unde el a cântat la bas şi Mrs. Scabtree, unde a cântat la tobe. El a format Marilyn Manson & the Spooky Kids în Florida în 1989 (numele a fost scurtat în Marilyn Manson în 1992). În vara anului 1993, formaţia a atras atenţia lui Trent Reznor. Reznor le-a produs în 1994 albumul de debut Portrait of an American Family. Formaţia a început să creeze un cult, ce a crescut odată cu lansarea albumului Smells Like Children în 1995. Antichrist Superstar (de asemenea produs de Reznor) a fost un succes chiar mai mare. Trei albume ale formaţiei au fost premiate cu platină, iar alte trei cu aur, iar trupa a avut trei prezenţe în top 10. Manson a lucrat prima dată ca producător pentru formaţia Jack Off Jill, pe care i-a ajutat să producă majoritatea înregistrărilor.A interpretat la chitară în melodia My Cat şi a deschis majoritatea spectacolelor din Florida de Sud. Acesta a apărut ca interpret pe albumul lui DMX, Flesh of My Flesh, Blood of My Blood şi pe albumul celor de la Godhead, 2000 Years of Human Error.


 Discografie

video

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu