sâmbătă, 26 februarie 2011

anthrax


  Anthrax este o formatie de Thrash Metal / Heavy Metal formată în jurul anului 1981 la New York City, SUA, numărându-se printre cele mai populare trupe ale anilor ' 80 şi ale începutului anilor ' 90 si face parte din gruparea The Big Four Of Thrash alaturi de Metallica, Megadeth si Slayer, fiind printre primele formaţii ce au combinat Heavy Metal-ul cu Hardcore punk-ul si au adaugat influente din genul Speed Metal, formând genul Thrash Metal care i-a şi consacrat. Este de - asemenea printre singurele trupe de Thrash Metal ai caror vocalisti folosesc voci melodice in locul celor dure, guturale, caracterizate de ura, furie sau agresivitate.
 Este de-asemenea si printre primele formaţii care au combinat si Heavy metal-ul cu Rap-ul avand chiar si o colaborare cu Public Enemy pentru piesa Bring The Noise devening printre cele mai populare colaborari muzicale din istorie, numarandu-se si printre primii artisti care au inspirat formatiile de Rap Metal si ulterior Nu-Metal. Anthrax alaturi de Metallica si alte formatii la inceputul anilor ' 90 si-au schimbat stilul intr-unul mai accesibil si mai prietenos pentru public odata cu decaderea genurilor dure de Metal si Rock, ceea ce i-a nemultumit pe unii fani old school, insa nu au fost la fel de criticati precum Metallica pentru trecerea pe stiluri mai incete sau moderne de Hard Rock / Heavy Metal, respectiv Groove metal in detrimentul Thrash Metal-ului si nici n-au fost considerati comerciali. Anthrax au reuşit să vândă aproximativ 10 milioane de copii ale albumelor în întreaga lume de la formarea lor, lansand 9 albume de studio, al zecelea album fiind aşteptat pentru anul 2011, după ce a suferit o întârziere, iniţial fiind programat pentru lansare în a doua jumătate a anului 2010.
 Anthrax a fost formata la inceputul anului 1981 de chitaristul Scott Ian si Danny Lilker. Ei au gasit acest nume intr-un manual de biologie si l-au folosit pentru ca a sunat suficient de diabolic (agresiv) pentru ei. John Connely a lucrat cu trupa dar nu a fost niciodata un membru oficial. El doar a interpretat alaturi de ei in multe show-uri la inceputul lor, iar dupa o perioada a format Nuclear Assault impreuna cu Lilker in 1984. Line-up-ul Anthrax era format din bateristul Dave Weiss si basistul Kenny Kushner. Kushner, totusi, nu parea sa se adaptapteze dupa nevoile trupei si a fost inlocuit foarte repede cu Paul Kahn, dar Kahn deasemenea nu era potrivit pentru trupa, asa ca Lilker a ales sa se ocupe de bas si Greg Walls a fost recrutat pentru chitara solo. Vocalistul Neil Turbin la fel, fusese recrutat dupa ce fratele de 14 ani al lui Ian, Jason Rosenfeld a fost vocalist provizoriu. Weiss a fost inlocuit repede de Greg D'Angelo. Tommy Wise, asemeni a facut parte din trupa dar a renuntat chiar inainte ca trupa sa fie descoperita de o casa de discuri.
 Anthrax au avut mai multe aparitii la mai multe programe TV cum ar fi Married... with Children, WWE Raw, NewsRadio, Cheers, si Ask Dr. Ruth, printre altele. Scott Ian are un cameo in filmul Run Ronnie Run ( de-asemenea asigurand sound track - ul filmului cu trupa Titannica )si apare si in filmul din 2003 Calendar Girls. Melodia lor Madhouse este folosita si in jocurile video Grand Theft Auto: Vice City, V-Rock si Guitar Hero II. Melodia "Now It's Dark" a fost convertita in radioul jocului The Sims. Asemeni melodia Caught in a Mosh este si ea prezenta in Guitar Hero Encore: Rocks the 80s, si are o aparitie si in Guitar Hero: Smash Hits. In 2--6 Scott Ian a fost membru in reality show SuperGroup de la VH1 si a participat la mai multe show-uri cum ar fi I Love the 80s and I Love the 90s tot de la VH1. Anthrax au contribuit cu o melodie pentru The Beavis and Butt-Head Experience CD, un cover a melodiei de la Beastie Boys "Looking Down the Barrel of a Gun". La fel au facut si cu Poison My Eyes, pentru soundtrack-ul The Last Action Hero si au asigurat title track-ul pentru soundtrack-ul Bordello of Blood, au asigurat soundtrack-ul pentru filmul lui John Carpenter, Ghosts of Mars, lucrand cu alti directori si muzicieni in loc sa-si inregistreze propriile melodi. Pe albumul compilatie ECW:Extreme Music, Anthrax au inregistrat un cover al celor de la Metallica pentru melodia Phantom Lord.

Membri curenti





Anthrax.com

video

indians


  madhouse

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu