sâmbătă, 26 februarie 2011

megadeth


megadeth



 Megadeth este o formație americană de heavy metal din Los Angeles, California formată în 1983. Fondată de Dave Mustaine în urma plecării sale de la Metallica, formația a lansat doisprezece albume de studio (ultimul în septembrie 2009), șase albume live, 32 de videoclipuri și trei compilații.
Fiind pionieră a mișcării thrash metal americane, Megadeth a devenit cunoscută pe plan internațional în anii '80, membrii formației schimbându-se însă frecvent, în parte datorită problemelor notorii privind abuzul de substanțe. Din 1983 până în 2002, Mustaine și basistul Dave Ellefson au fost singuri membrii constanți în formație. După găsirea sobrietății și asigurarea unei componențe stabile, Megadeth a lansat o serie de albume care au primit discurile de aur sau de platină, incluzând albumul de referință care a primit discul de platină, Rust in Peace din 1990 și albumul nominalizat la Grammy Awards, Countdown to Extinction din 1992. Formația s-a destrămat în 2002 după ce Mustaine a suferit o leziune severă a nervilor de la mâna stângă. Totuși după ce s-a recuperat fizic a reunit formația în 2004 și a lansat albumul The System Has Failed, urmat de United Abominations din 2007. Megadeth, împreună cu noul chitarist Chris Broderick au lansat al doisprezecelea album de studio, intitulat Endgame, pe 15 septembrie 2009.


 Megadeth este cunoscută pentru stilul distinctiv al chitării din piesele lor, adesea incluzând pasaje muzicale complexe și solouri de chitară. Mustaine este de asemenea cunoscut pentru versurile pieselor formației, acestea implicând adesea politica, războiul, dependența și relațiile personale.
Megadeth a vândut mai mult de 20 de milioane de albume în toată lumea,sase albume consecutive primind discul de platină în Statele Unite. Formația de asemenea a primit aclamațiile criticilor având șapte nominalizări consecutive la Grammy Awards pentru Best Metal Performance. În cei 24 de ani de activitate ai formației. Magadeth a avut 20 de membrii oficiali, Dave Mustaine rămânând principalul compozitor și singurul membru original ca urmare a încheierii parteneriatului muzical cu David Ellefson în 2002. Megadeth este considerată una din formațiile care formează "Big Four of Thrash", alături de Metallica, Slayer și Anthrax, aceste formații fiind responsabile pentru crearea și popularizarea genului în anii '80.



megadeth
Megadeth la Metalmania 2008

Megadeth la Metalmania 2008
Informații generale
Origine Statele Unite ale Americii Statele Unite ale AmericiiLos Angeles, California, Statele Unite
Gen muzical Heavy metal, thrash metal, hard rock, speed metal
Ani de activitate 1983 - 2002
2004 - prezent
Case de discuri Combat Records (1984-1986)
Capitol Records (1986-2000)
Sanctuary Records (2000-2006)
Roadrunner Records (2007-prezent)
Interpretare cu Metallica
MD.45
Cacophony
Savatage
Eidolon
Slayer
Anthrax
Website www.megadeth.com
Membri
Dave Mustaine
Chris Broderick
Shawn Drover
James LoMenzo





discografie











   

United Abominations (2007)

   

Endgame (2009)

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu