sâmbătă, 26 februarie 2011

ozzy osbourne

ozzy osbourne




Ozzy Osbourne

Osbourne in 2010.
Background information
Birth name John Michael Osbourne
Born 3 December 1948 (age 62)
Aston, Birmingham, England
Genres Heavy metal, hard rock, blues-rock
Occupations Musician, songwriter, actor
Instruments Vocals
Years active 1968–present
Labels Epic, CBS, Jet
Associated acts Black Sabbath, Kelly Osbourne, Black Label Society, Alice Cooper, Iommi, Rob Zombie, Slash, Firewind
Website ozzy.com

 John Michael Osbourne (cunoscut ca Ozzy Osbourne, născut pe 3 decembrie 1948, în Birmingham) este solistul vocal și fondatorul celei mai cunoscute formații de heavy metal din toate timpurile, Black Sabbath.


  John Michael Osbourne, cunoscut drept Ozzy Osbourne, s-a născut pe 3 decembrie 1948. Tatăl său, Jack, a fost muncitor, iar mama sa, Lillian, a lucrat pentru o firmă constructoare de mașini. A fost al patrulea din cei șase copii ai cuplului Osbourne, cu încă un frate și trei surori. Chiar dacă face parte dintr-o familie numeroasă, Ozzy a locuit împreună cu familia sa într-un apartament cu două camere. Porecla Ozzy a primit-o în școala generală, iar de atunci toți cunoscuții l-au strigat așa, în afară de prima soție, Thelma, care îi spunea John.
Încă de mic copil a avut mari deficiențe de vorbire, iar în timpul școlii a avut de suferit din această cauză pentru ca a fost adesea abuzat de învățători din acest motiv. În timpul școlii a participat la serbări, cântând în cele mai multe dintre ele. La vârsta de 15 ani a abandonat școala și s-a a lucrat ca muncitor în construcții, în diverse service-uri auto, ca instalator.
 A petrecut șase săptămâni în puscărie pentru că a fost acuzat de furt dintr-un magazin de haine. În 1967 a fost prima oară când a făcut parte dintr-o trupă de muzică, Rare Breed, care au devenit mai târziu Black Sabbath, în 1969...






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu