sâmbătă, 26 februarie 2011

slayer

  Slayer este o trupă americană de thrash metal, formată în Huntington Park, California, în 1982 de către Tom Araya (bas și voce), Kerry King (chitară), Jeff Hanneman (chitară) și Dave Lombardo (baterie).
Slayer, împreuna cu Metallica, Anthrax și Megadeth sunt considerați a fi pionierii thrash metalului, si au reusit pana in prezent sa vanda peste 15 milioane de albume la nivel mondial.



 Formația Slayer a fost formată în 1982 de către Jeff Hannemann și Kerry King, pe atunci colegi de școală. Aceștia erau mari fani Iron Maiden, Motorhead, Venom și Judas Priest. Kerry King aduce și basistul Tom Araya, cu care a mai cântat în trecut. Aceștia găsesc și bateristul Dave Lombardo, după ce le-a livrat o pizza. Acesta strângea bani pentru a-și cumpăra un set de tobe. În 1983, Brian Slagel se duce la un concert Slayer și le lasă și lor un loc de a înregistra o melodie pe compilația Metal Massacre. În 1983 aceștia realizează primul album care se numește Show no Mercy, cu influențe NWOBHM. În 1984 scot primul EP Haunting the Chapel, și spre sfârșit albumul live Live Undead. Acesta este defapt o înregistrare de studio, cu niste înregistrări dintr-un club. Brian Slagel le propune să mai rămână la casa lui de discuri, deoarece primul album a avut un succes neașteptat. În 1985 trupa scoate albumul Hell awaits. Acesta este cel mai brutal album scos, cu versuri numai despre iad și satan. În 1986 trupa se mută la casa de discuri Def Jam, care era destinată trupelor de rap și hip-hop. Rick Rubin a produs albumul. Reign in Blood este considerat un clasic care a influențat și trupe de death metal. Dave Lombardo a părăsit formația după acest album, fiind înlocuit de John Dette. Se va reîntoarce în 1987, și va mai înregistra albumele South of Heaven în 1988 și Seasons in the abyss în 1990. Dave Lombardo pleacă din formație în 1991. Decade of Aggression este ultimul album live scos cu Lombardo. Este înlocuit de Paul Bostaph din trupa Forbidden. În 1994 trupa scoate albumul Divine Intervention. Este primul album cu Paul Bostaph la tobe. În 1996 scot albumul Undisputed attitude, care este defapt un album de cover-uri punk. În 1998 Diabolus in Musica este un album care aduce mult cu nu metal-ul. Din această cauză a fost un album criticat. În 2001 trupa scoate albumul God hates us all, ultimul album cu Bostaph la tobe. Acesta este înlocuit de Dave Lombardo. Trupa scoate albumele Christ Illusion și World Painted Blood.


Studio albums



    www.slayer.net


    video

     born to be wild


    raining blood


    south of heaven

     

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu